Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες.

Καμιά φορά σκέφτομαι τι καλά που θα ήταν να είναι οι ανθρώπινες σχέσεις όπως στα παραμύθια. Και ειδικά οι ερωτικές σχέσεις! Μια μέρα ξυπνάς κοιτάς στο παράθυρο και αντικρίζεις έναν πανέμορφο άντρα πάνω σε ένα (λευκό κατά προτίμηση) άλογο και ερωτεύεστε με τη πρώτη ματιά! Έρχεται ζητάει το χέρι από τους γονείς σου και μετά από λίγο καιρό παντρεύεστε και παρόλο το ξαφνικό και σύντομο της υπόθεσης ταιριάζετε τόσο πολύ όσο το τυρί με το ψωμί, μένετε για πάντα πιστοί ο ένας στον άλλον και ερωτευμένοι μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Εντάξει ξέρω ότι κάτι τέτοια γίνονται μόνο στα παραμύθια (γιατί έχουν εφευρεθεί τα αυτοκίνητα και κανείς δεν χρησιμοποιεί άλογο) αλλά και εμείς έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο!! Δεν ξέρουμε τι θέλουμε! Και όταν ξέρουμε (ελάχιστες φορές), δεν ξέρει αυτός που μας ενδιαφέρει τι θέλει με αποτέλεσμα.. να μην υπάρχει κανένα αποτέλεσμα στην ουσία! Όλα μένουν σε μια επιφάνεια χωρίς κανένας να έχει προσπαθήσει να διεισδύσει σε κάτι βαθύτερο.


Και τι εννοώ κάτι βαθύτερο; Το συναίσθημα!! Ακούς νέους είκοσι χρονών να λένε "δεν θέλω να δεθώ, δεν θέλω σχέση"! το φλερτ έχει χαθεί στις μέρες μας και έχει αντικατασταθεί από μηνύματα του τύπου "σπίτι σου ή σπίτι μου;". Όλη η ομορφιά του ερωτικού συναισθήματος έχει χαθεί σε ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες τόσο εύκολο που το παίζουν όλοι χωρίς στην ουσία να αποκομίζουν την πραγματική χαρά που έχει να τους προσφέρει. Σαρκική ηδονή χωρίς συναίσθημα είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη νέα γενιά.

Δεν ξέρω γιατί έχουν γίνει έτσι τα πράγματα και πού έχει χαθεί ο ρομαντισμός για τον οποίο είμαστε φημισμένοι (Greek lovers) αλλά ξέρω σίγουρα ότι ζωή χωρίς αγάπη και έρωτα δεν είναι ζωή, είναι μια καθημερινότητα χωρίς ουσία και ομορφιά. Γι΄αυτό μην φοβάσαι να νιώσεις, να δεθείς ακόμη και να πληγωθείς! Εξάλλου ως γνωστόν το ταξίδι είναι που μετράει και όχι ο προορισμός και οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες που θα κερδίσεις από αυτό θα σου κρατάνε μια γλυκιά συντροφιά σε όλη σου τη ζωή.

Ζωή Ρ.
Ζωής Ρ Πηγή: www.lifo.gr
Ζωής Ρ Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: