Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ψάξε τη γυναίκα μέσα σου.

Συχνά σκέφτομαι πως οι γυναίκες είναι πολύ μυστήρια όντα. Πως αν ήμουν έμπορος ρούχων ίσως και να δυσκολευόμουν να βρω το κουμπί τους, αυτό που πραγματικά θέλουν και όχι κατ επίφαση. Οι γυναίκες μέσα από την ενδυμασία προσπαθούν εκτός από το καθαρά χρηστικό κομμάτι, δηλαδή να έχουν ρούχα για να πάνε στη δουλειά τους, να προστατευτούν από το κρύο ή από τη ζέστη, κρύβουν πίσω από αυτό και μέσα από αυτό τις πιο μύχιες σκέψεις τους.

Οι ελληνίδες δίνουν εξίσου τεράστια σημασία στο τι θα πουν οι άλλοι. Επομένως πολύ συχνά αγοράζουν προϊόντα που θα τις αναδείξει στον κοινωνικό τους κύκλο και θα τις κάνει να νιώθουν πιο ασφαλείς, πιο δυνατές. 
Παράλληλα ταυτίζονται οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο με την εικόνα: θεωρούν υποσυνείδητα πως αν φορέσουν το ίδιο ακριβώς σύνολο που βλέπουν σε ένα περιοδικό αυτομάτως στον καθρέπτη θα θυμίζουν το μοντέλο της φωτογραφίας που έχουν δει. Είναι τελικά τόσο ανασφαλείς οι γυναίκες; Νομίζω πως απλά είναι τα μεγαλύτερα θύματα της εμπορευματοποίησης και του marketing.

Βομβαρδισμένες καθημερινά με ένα πλήθος διαφημίσεων, με τον λαϊκισμό ακόμα και της μόδας και με την παράλληλη έλλειψη αγοραστικής αγωγής και κουλτούρας από το σχολείο και κατόπιν από τα μέσα, οι γυναίκες προσπαθούν να ισορροπήσουν συχνά σε λεπτές γραμμές που άπτονται ακόμα και της πολυσύνθετης ψυχολογία τους. 

Είτε όμως μας αρέσει είτε όχι ένα είναι το αποτέλεσμα: όμορφη είναι η γυναίκα που τα έχει βρει με τον εαυτό της ακόμα και αν έχει παραπάνω κιλά. Που νιώθει δυνατή από αυτό που είναι και όχι από αυτό που θα ήθελαν οι άλλοι να είναι.

Είναι η γυναίκα που δεν κοιτά ποτέ τι κάνουν οι άλλοι αλλά μόνο αυτή… ψάξε τη γυναίκα μέσα σου…. είναι καιρός να την ανακαλύψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: