Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Γίνε από κάρβουνο ... Διαμάντι

Τα διαμάντια δίκαια προκαλούν το θαυμασμό και σίγουρα όχι μονο των γυναικών. Πως θα σας φαινόταν όμως, αν κάποιος σας έλεγε ότι αποτελούνται από το ίδιο ακριβως υλικό από το οποίο αποτελείται και το μολύβι σας (γραφίτης-κάρβουνο). Στην πραγματικότητα και τα δύο ορυκτά είναι καθαρός άνθρακας, που διαφέρει μόνο ως προς τη μορφή των κρυστάλλων του. Ετσι το διαμάντι παρουσιάζει κρυσταλλική δομή κύβου, ενώ ο γραφίτης εξαγώνου (σε παράλληλα φύλλα).

Σε αυτό οφείλονται και οι διαφορετικές φυσικοχημικές τους ιδίοτητες καθώς το καθαρό διαμάντι είναι διαφανές και παρουσιάζει εξαιρετική σκληρότητα ενώ ο γραφίτης είναι μαλακός, εύθρυπτος και αδιαφανής. Tα διαμάντια δημιουργούνται με γεωλογικές διεργασίες στον άνω μανδύα της γης σε βάθη που ξεπερνούν τα 150 χιλιόμετρακάτω από εξαιρετικά υψηλές πίεσεις και θερμοκρασίες,που οδηγούν σε τήξη του άνθρακα και επανακρυστάλλωσή του.

Η ηλικία τους κυμάινεται απο 1 έως και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια! Αναδύονται στην επιφάνεια καθώς συμπαρασύρονται από πυριγενή πετρώματα (Κιμπερλίτες), που ανέρχονται στην επιφάνειαμε τη μορφή μικρών μεν αλλά παροξυσμικών ηφαιστείων. Ο Γραφίτης από την άλλη, δημιουργείται συνήθως σε σχετικά επιφανειάκα στρώματα, σε ζώνες καθολικής μεταμόρφωσης ή μεταμόρφωσης επαφήςεντός γνευσίων, σχιστολίθων (κρυσταλλοσχιστώδη)αλλά και μεταμορφωμένων ασβεστολίθων. Επομένως αυτό που δίνει στο διαμάντι την εξαιρετική του αξία, είναι μια αργή και βασανιστική μεταμόρφωση στα έγκατα της γής, κάτω από τρομερές πιέσεις και υψηλότατες θερμοκρασίες.

Εκεί παραμένει στην αφάνεια για δισεκατομμύρια χρόνια,περιμένοντας υπομονετικά μέχρι να γίνειο καλύτερος φίλος μίας κομψής Κυρίας. Ο λόγος μιλάμε γι αυτά τα γεωλογικά δεδομένα είναι ότι η δημιουργία των διαμαντιών παρουσιάζει σαφείς ομοιότητεςμε την πνευματική ανάπτυξη και ολοκλήρωση του Ανθρώπου, καθώς και ο δρόμος της Δύναμης, είναι πάντα σε κίνηση, εργώδης και επίπονος.

Δεν χρειαζόμαστε εξαιρετικά υλικά για να χτίσουμε το Πνευματικό οικοδόμημα της Δύναμης, απλά πρέπει να τακτοποιήσουμε σωστά αυτά που ήδη κατέχουμε. Και η διαφορά ενός Ανεπτυγμένου Ανθρώπου, είναι ότι έχει τακτοποιήσει τα υλικά που του έχει εμπιστευτεί η δύναμη με τον ιδανικό τρόπο.

Ετσι λοιπόν αν κάποιες φορές στη ζωή η θερμοκρασία και η πίεση ανεβαίνουν, ας κάνουμε λίγο υπομονη, γιατί ίσως τότε βαθιά μέσα στην ψυχή, δημιουργείται κάποιο ανεκτίμητο διαμάντι, που αργότερα θα μας στολίζει και θα μας λαμπρίνει.

Αντί λοιπόν να επιδιώκεις να φοράς και να στολίζεσαι με τα διαμάντια, πιο έξυπνο είναι να γίνεις ο ίδιος διαμάντι. Ακόνισε λοιπον το κάρβουνο και άστο να γίνει διαμάντι, η ζωή η ίδια είναι ο καλύτερος συμμάχος σου σε αυτήν σου την πορεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: